FastDL on tekniikka source-pelipalvelimissa, joka nopeuttaa karttojen ja muiden asioiden lataamista pelaajille.

FastDL tiedostonlataaminen käynnissä

Tarjoamme jokaiselle palvelimelle veloituksetta 100 Mbps yhteydellä varustetun FastDL-palvelimen. Käyttöönotosta on tehty mahdollisimman helppoa ja suurimmassa osaa palvelimista se on lähestulkoon melkein täysin automaattista ja vakiona päällä.

Ensimmäinen latauskerta

FastDL-palvelin lataa ensimmäisellä kartanlatauskerralla kartan hitaalla nopeudella, noin 2 Mb/s, kun se tallentaa sen muistiinsa.

Toisinsanoen FastDL on aina ajan tasalla, mutta sen täytyy aina ensimmäistä kertaa kyseistä asiaa tai karttaa käytettäessä ladata se muistiinsa ja tässä menee hetki.

Kun joku on liittynyt kerran kyseiseen karttaan ladaten sen FastDL-palvelimelta, säilyy kartta muistissa seuraavan 3 kuukauden ajan, eikä FastDL-palvelimen tarvitse ladata sitä muistiinsa uudelleen tällä ajalla.

Käyttöönotto

FastDL on vakiona käytössä jokaisessa Counter-Strike ja muiden source-pelien palvelimessa, joten sitä ei erikseen tarvitse varsinaisesti ottaa käyttöön.

Voitte kuitenkin muuttaa FastDL:n asetusta menemällä Tiedostot → Config-tiedostot → Server Settings → Automatic FastDL. Kyseisestä valikosta FastDL voi esimerkiksi ottaa pois päältä, jos esimerkiksi haluaa käyttää ulkoista FastDL-palvelinta.

Nopeus ja rajoitukset

Kaikki Net9 FastDL palvelimet lähettävät tiedostoja lataajille maksimissaan 1 Gb/s nopeudella, eli siis jokainen FastDL palvelin on kytketty internettiin kyseisellä nopeudella.

FastDL palvelimet on rajoitettu tukemaan vain Net9 pelipalvelimia; et voi käyttää FastDL palvelimia toisella palvelimella, mitä ajaisit esimerkiksi kotoa, toiselta palveluntarjoaja ja niin edelleen.

• FastDL