Minecraft palvelin ja ohjeet aloittelijalle

Minecraft on huippusuosittu sandbox –tyylinen yksin- ja moninpeli jota pelaavat kaikenikäiset tytöt sekä pojat, aina lapsesta vaariin. Minecraft –videopelissä rakennat hienoja rakennuksia, käytät luovuuttasi juuri niin kuin itse haluat, sekä seikkailet ympäri satunnaisesti generoitua, laatikoista koostuvaa, yksinkertaista mutta kaunista maailmaa.

Grafiikat Minecraftissa ovat kuin 80-luvulta. Pelin rakennuspalikat ovat noin metrisiä kuutioita erilaisilla tekstuureilla ja ominaisuuksilla ja vahvuuksilla.

Yksinkertaisuudessaankin Minecraftin maailma saadaan näyttämään erittäin kauniilta, sekä huimat rakennelmat tarjoavat minimalistisen mutta omaperäisen ilmeen. Netti on pullollaan realistisia palikkaversioita oikean maailman rakennelmista ja mitä erikoisimmista projekteista. Yksi pelaaja jopa on rakentanut Minecraftissa täysin toimivan nelilaskimen, tuhansista ja tuhansista palikoista ja ”Redstone” -kytkyistä.

Minecraftissa on myös pahoja hirviöitä, joiden tehtävänä on pelaajan rakentelun ja selviytymisen vaikeuttaminen. Luurangot vaanivat monesti pahaa aavistamatonta kaivajaa onkaloissa sekä luolissa. Pelissä on myös Creeper –hirviöitä jotka räjähtävät koskiessaan pelaajaa, monesti tuhoisin seurauksin pelaajalle sekä tämän rakennelmille. Onneksi Minecraftissa on myös aseita joilla suojautua pahoja monstereita vastaan, ja tottakai ovi talossa estää hirviöitä pääsemästä öisin kimppuun.

Minecraftin moninpeli

Moninpelimahdollisuudet ovat Minecraftissa huimat. Kavereiden kanssa seikkaillessa ja hauskaa pitäessä, unohtamatta arkkitehtuurisia taidonnäytteitä, tunnit kuluvat kuin itsestään. Voit unohtaa kaiken muun ja uppoutua pitkiksikin ajanjaksoiksi tähän palikoiden maailmaan, huomataksesi vain, että tulit juuri rakentaneeksi jättimäisen suurvelhon tornin, tai vaikka realistisen mallinnuksen vapaudenpatsaasta. Vain mielikuvituksesi on rajana.

Kompleksiset rakennelmat ja mekanismit ovat ystävien kanssa monta kertaa hauskempaa, ja rakentaminenkin sujuu nopeampaa. Voit myös halutessasi tehdä suuria kaivoksia ja työmaita, sekä voit halutessasi mennä syvemmälle touhuun ja organisoida ystäviesi kanssa työnjaon resurssien kaivamiseen, aseiden valmistukseen, ruuan hankintaan sekä rakennelmien tekemiseen maksimaalisen tuotannon saavuttamiseksi. Minecraftissa voit myös perustaa omia kiltoja ja klaaneja moninpelipalvelimilla.

Minecraft-maailma

Halutessasi voit keskittyä, vaikka PvP:hen, eli toisia pelaajia vastaan taistelemiseen. Muodostat sitten oman bandiittijengisi, tai ritarikuntasi, on Minecraftin taistelumekaniikatkin ihan hauskat. Jousella voi ampua vihollisia pitkänkin matkan päästä. Pelin parhaimpien varusteiden eli timanttimiekan sekä –haarniskan saatuasi olet käytännössä voittamaton.

Kaikki eivät silti taistelun tiimellyksestä niin välitä, joten rauhallisempiakin pelimuotoja on tarjolla. Toisissa palvelimissa on suuri ns. Rakennus safe zone –alue, jossa ei pysty harjoittamaan PvP –taistelua. Monissa paikoissa olet suojassa myös ärsyttävästi itsensä räjäyttäviltä Creeper –hirviöiltä. Rauhaisa Minecraft palvelin, jossa kaikki pelaajat keskittyvät vain rakenteluun ja kasvien viljelyyn on siis helppo löytää sitä etsivälle.

Minecraft palvelin ja sellaisen löytäminen

Pelin pelaamista muiden kanssa sinun tulee kuitenkin löytää tai perustaa Minecraft palvelin, jolla pelata. Voit halutessasi pelata muiden hostaamilla servereillä, joita löytyy tuhansia erilaisia, mutta grieffaaminen eli tarkoituksellinen toisten pelikokemuksen pilaaminen ja häiriköinti on niillä liiankin yleistä. Toki sellaisiakin servereitä löytyy, joissa on aktiiviset valvojat ja ilonpilaajat potkitaan ulos, mutta niiden etsiminen tuntuu välillä olevan, kun etsisi neulaa heinäsuovasta.

Internetistä hakemalla voi varmasti löytää suosittuja, sekä tunnettuja ja hyvin valvottuja servereitä, mutta niissäkin on aina omat huonot puolensa. Tunnetuillakin palvelimilla voit joutua hackerin tai muun kepulikonsteja hyödyntävän pelaajan kynsiin. Silloin vaivalla rakentamasi linnat, rakennelmat sekä taideteokset eivät koskaan ole täysin turvassa. Ehkä juuri grieffaus ja trollaus saa ihmiset lopettamaan tietyillä servereillä pelaamisen. Onhan se ikävää, että käytät parhaimmillaan kymmeniä tunteja hienon kylän tai muun rakennelmakompleksin tekemiseen, ja yön aikana joku onnekas ilkimys on käynyt sen tärvelemässä.

Oma Minecraft palvelin

Parasta pelikokemusta etsivälle ainut ja oikea vaihtoehto on perustaa oma Minecraft palvelin. Voit perustaa oman Minecraft palvelimen helposti ja halvalla palveluntarjoaja Net9:n kautta. Oma serveri takaa sen, että saat itse laatia säännöt, joilla servullasi pelataan. Itseperustettu Minecraft palvelin takaa myös sen, että voit itse päättää kaikki modit sekä tietenkin pelaajat jotka Minecraft palvelimellesi saa tulla pitämään hauskaa.

Oman serverin luominen antaa siis sinulle täysin vapaat kädet pelikokemuksesi muokkaamisessa haluamaksesi. Minecraft palvelin on erittäin helppoa perustaa tämän artikkelin ohjeiden avulla. Internetistä löytyy myös valtavasti tietoa aiheeseen liittyen. Jos haluat hostata oman serverisi käyttämällä omaa internet-yhteyttä ja tietokonettasi, ei tiesi tule olemaan helppo, ellet ole kokenut koodaamisessa tai palvelinten pystyttämisessä.

Hyvä ja vakaa Minecraft palvelin vaatii paljon laskentatehoa tietokoneeltasi, ja tietenkin erittäin nopean ja tasaisen nettiyhteyden. Linux –pohjaiset palvelimet ovat toki vaihtoehto, mutta ne vaativat jonkin verran kokemusta ohjelmoinnista ja Linuxin käyttö ei ole mitään kaikkein yksinkertaisinta. Siksi juuri erityisen suosittuja ovat valmiit Minecraft palvelin - pakettiratkaisut, edullisuutensa ja tehokkuutensa vuoksi. Miksi tuhlata tunteja omaa aikaa ja kärsivällisyyttä, kun voit pikkurahalla kuussa saada täydellisen Minecraft palvelin - ratkaisun huippunopealla netillä sekä avaimet käteen -periaatteella?

Net9 tarjoaa sinulle kilpailukykyisen ratkaisun. Saat täyden asiakaspalvelun, työkalut, asennuksen, sekä kaiken valmiiksi pelihetkiäsi varten. Minecraft palvelin Net9:n kautta on siis loistava tapa perustaa oma Minecraft –maailmasi.

Hyvä Minecraft palvelin

Hyvällä serverillä tulee olla selkeät pelisäännöt kaikille. Jos aiot laittaa Minecraft palvelimesi julkiseksi, säännöt ovat ehdottomat. Vanilla –eli peruspeli ilman modeja ei tällaiseen juuri sovellu. Onneksi on olemassa Google ja Internet, josta saa helposti tietoa tärkeistä modeista ja plugineista joita hyvä Minecraft palvelin kaipaa. Plugineiden asennus serverillesi on tehty pelissä erittäin helpoksi, ainoa mikä kannattaa varmistaa on, että plugarit ovat Mojangin eli pelin julkaisijan hyväksymiä. Tässä siis pieni lista tärkeimmistä Bukkit –modin Plugineista:

WordGuard

Minecraft palvelin ja sen rakennelmat on helppo suojata monstereilta, grieffereiltä sekä uusilta pelaajilta WorldGuardin avulla. Voit asettaa parametrisi haluamaksesi, sekä tällä pluginilla voit suojata kokonaisen alueen kartasta niin että kukaan ei pysty tuhoamaan rakennelmia siellä.

Voit myös asettaa sen toimimaan sillä tavoin, että pelaajat pystyvät suojaamaan kotinsa griefereiltä tai hirviöiltä. Voit myös kieltää pluginilla esim TNT:n käytön ja räjäyttämisen alueen sisällä.

LaggRemover

LaggRemover ei ole mikään ihmeitä tekevä tai näyttävä lisäosa. Silti Minecraft palvelin voi olla erittäin hidas ilman tätä pluginia. LaggRemover siis poistaa serveriltä kaikki turhat entiteetit ja käyttämättömät resurssipinot ja XP-pallerot tietyn ajan kuluttua, joka tekee Minecraft –serveristäsi sulavamman ja vähemmän lagisen.

Minecraft palvelin voi olla tukkoinen ilman tätä pluginia, ja siksi se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä laajennuksista.

World Edit

Suuri, rakentamiseen keskittyvä Minecraft palvelin ilman World Edittiä on kömpelö ja hidas. Tämä plugini mahdollistaa suurten alueiden täytön tietyllä resurssilla, kuten vaikkapa kivilattian taloosi.

Oma Minecraft palvelin tämän pluginin kanssa on erittäin nautinnollinen kokemus, sillä World Edit säästää jokaisen rakentamiseen kuluvaa aikaa huomattavan paljon. World Editin käyttö on myös suhteellisen helppoa, ja Youtube on täynnä aiheeseen liittyviä tutorial –videoita.

Ohjeet aloittelijalle

Jos oma Minecraft palvelin on valintasi, tulit oikeaan paikkaan. Jos tietokoneesi ei ole maksanut maltaita, tai et omista omaa serverikaappia, suosittelen ostamaan valmiin Minecraft palvelin –kokonaisuuden. Net9 tarjoaa tähän hyvän ratkaisun erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Internetistä löydät varmasti tarvittavat ohjeet, jos haluat asentaa sääntöjä luovia plugineita ja modeja serverillesi, mutta voit halutessasi myös pyörittää sitä vaniljana eli täysin ilman modeja. Pelasit sitten peruspeliä yksinpelinä, tai modatulla moninpeliserverillä, ei Minecraft käy koskaan tylsäksi, ei ainakaan ystävien kanssa pelatessa rakennellen ja seikkeillen ympäri tätä karun kaunista kuutioiden maailmaa.

Minecraft

Alkaen:
9,36€

/kk
  • Net9 Minecraft Server Manager -hallintapaneeli
  • Ilmainen alidomain
  • SSD-levyt
  • DDoS-suojaus
  • Täysin vapaa muokattavuus
  • Rajaton määrä lisäosia
Tilaa nyt
Suosittu