Tässä artikkelissa selitämme serverin .jar tiedostojen kehitysvaiheiden erot.

Snapshot
Snapshot on vielä työn alla oleva versio joka sisältää paljon bugeja.
Lisäksi se saattaa olla hyvin epävakaa ja voi kaatuilla normaalikäytössä.
Emme suosittele käyttämään snapshot-versiota serverilläsi edellämainittujen syiden takia.

Dev
Dev-versio on ensimmäinen "valmis" versio, mutta sekin sisältää bugeja ja se saattaa olla
epävakaa ja kaatuilua saattaa esiintyä.
Voit käyttää tätä serverilläsi, mutta emme vastaa jos se rikkoo plugineita tms. Suosittelemme silti
odottamaan beta- tai stable-versiota.

Beta
Beta-versio on dev-versiosta parempi versio, bugeja on korjattu ja se ei ole yhtä epävakaa,
mutta se silti saattaa sisältää bugeja eikä ole yhtä vakaa kuin stable-versio.
Tätä versiota voit jo käyttää serverilläsi melko huoletta.

Stable tai recommended
Stable-versiosta bugit on jo korjattu minimiin ja turhaa kaatuilua ei pitäisi esiintyä.
Suosittelemme erittäin paljon käyttämään aina mahdollisuuksien mukaan tätä versiota
sillä se on vakain ja bugejakaan ei juuri esiinny.

Bukkit-, Spigot- ja vanilla -versioiden erot.

Vanilla
Vanilla on vakio, "tyhjä" minecraft-serveri. Vanillaan et saa plugineita, mutta vanilla
on vakaa ja bugeja on vähemmän.
Suosittelemme vanillaa kaveriporukoille, emme julkisille servereille.

Bukkit
Bukkit on muokattu versio vanillasta. Bukkitiin saat todella paljon erilaisia plugineja.
Huono puoli bukkitista on se, että menee jonkun aikaa uuden version julkaistuttua ennenkuin bukkit
päivittyy vanillan mukana.

Spigot
Spigot on muokattu versio Bukkitista. Siinä on panostettu mm. nopeuteen ja lagittomuuteen.
Spigotissa on myös ominaisuuksia joita bukkitissa ei ole.
Suosittelemme spigotia kaikille servereille.

On olemassa myös monenlaisia modeja kyseisistä versioista, kuten FTB ja Tekkit.
Modeissa pitää asentaa serverille myös modit sekä coremodsit.

Kaikki Spigot-versioiden lataukset löydät täältä.