Minecraft-palvelin sisältää ominaisuuden, jossa palvelimelle voidaan päästää vain ennalta hyväksytyt Minecraft-tunnukset. Tämän ominaisuuden nimi on whitelist ja se on helppo tapa estää kaikki ei haluttu pelaajaliikenne palvelimellesi. Whitelist-ominaisuuden käyttöä suositellaan etenkin, jos palvelimellasi pelaa vain perheenjäseniäsi, tai vaikka pelkästään tietty kaveriporukka. Whitelist toimii Minecraft-nimimerkin/tunnuksen mukaan. 

Käyttöönotto

Kun haluat kytkeä whitelist-ominaisuuden päälle, täytyy sinun kirjautua palvelinhallintaan. Kirjauduttuasi sisään, avaa kohta Tiedostot  Config-tiedostot  Server Settings. Kohdasta Whitelist voit kytkeä ominaisuuden päälle asettamalla sen arvoon True. Tämän jälkeen tallenna asetukset ja uudelleenkäynnistä palvelin. Whitelist-ominaisuus on nyt päällä

Lisääminen whitelistille

Käyttöönoton jälkeen voit lisätä Minecraft-nimimerkin whitelistille käyttämällä palvelimen konsolia. Avaa konsoli vasemmalta sivupalkista ja kirjoita sinne komento whitelist add <Minecraft-nimimerkki>. Näin saat lisättyä pelaajan, esimerkiksi itsesi tai kaverisi. Voit suorittaa tämän komennon myös pelissä mikäli sinulla on ylläpito-oikeudet kirjoittamalla komennon /whitelist add <Minecraft-nimimerkki>. Pelaajan lisättyä palvelinta ei tarvitse käynnistää uudelleen, vaan muutos tulee voimaan välittömästi.

  • 3 Tästä oli käyttäjälle apua
Oliko vastaus käyttökelpoinen?

Uusimmat artikkelit

Net9 Minecraft-palvelinhallinta

Net9 Minecraft-palvelinhallinta on tunnettuun Multicraft-hallintapaneeliin perustuva...

FTP tiedostonhallinta WinSCP ohjelmalla

Mikä on FTP? FTP joka tulee sanoista File Transfer Protocol on TCP-protokollaa käyttävä...

FTP tiedostonhallinta FileZilla ohjelmalla

Mikä on FTP? FTP joka tulee sanoista File Transfer Protocol on TCP-protokollaa käyttävä...

Käyttöopas - Palvelinhallinta/Multicraft

Kiitos että valitsit Net9:n!Onko palvelimen ylläpito sinulle uutta? Ei hätää!Tällä ohjeistuksella...

Groupmanagerin käyttö // Ohjeet aloittelijoille

Groupmanager on Essentialsin ns. "lisäosa" jolla luodaan pelaajille oikeudet tarvittaviin...