Tämä artikkeli sisältää yleisimmät ongelmat palvelimen huonoon suorituskykyyn, joka tunnetaan myös puhekielessä termillä "lagi". Osassa ongelmista on myös mainittu mahdolliset ratkaisut.

Maailmat

Sinulla on liian paljon maailmoja, ja näin liikaa ladattuja chunkkeja.

• Poista turhat maailmat.
  • Multiversen worlds.yml tiedostossa, aseta KeepSpawnLoaded=false kaikkien maailmojen kohdalle. Tämä vähentää huomattavasti palvelimen muistin tarvetta, vaikuttamatta paljoa suorituskykyyn.
  • Osta isompi palvelin. Mitä enemmän sinulla on muistia, sitä vähemmän sinulla on muistongelmia.

Logitiedosto

Logitiedostosi on paisunut järkälemäiseksi. Tämä aiheuttaa lagia, kun palvelin yrittää kirjoittaa isoon logitiedostoon lisää rivejä. server.log tiedosto ei saisi olla 10Mb suurempi. Sammuta palvelin, poista server.log tiedosto (Tiedostot -> FTP-yhteys -> ruksita server.log ja paina Delete) ja käynnistä palvelin uudestaan.

Plugin-ongelmat

Tarkista virheet lukemalla server.log (jos server.log on yli 5MB et voi avata sitä. Suorita kohta 2 yläpuolella, uudelleenkäynnistä palvelin ja yritä uudestaan). Jos jokin plugin aiheuttaa virheitä, poista tai päivitä ne, ja tarkista konfiguraatio.

Liikaa leijuvia esineitä, esimerkiksi TNT:n räjäytyksestä

Asenna ClearLag-plugin, joka aktiivisesti poistaa esineet maasta. Jos palvelin ei käynnisty laisinkaan, resetoi päämaailma (poista world-kansio välilehdestä Tiedostot -> FTP-yhteys -> ruksita world-kansio ja paina Delete)

Spigotin /timings paste

Spigot kertoo luotettavasti, mikä plugin hidastaa palvelintasi. Käytä komento "/timings paste" pelissä, ja spigot antaa linkin jonka kautta voit tarkastella lagin aiheuttajia. Ongelmapluginit on kirjoitettu punaisella!

• 4 Tästä oli käyttäjälle apua