Groupmanager on Essentialsin ns. "lisäosa" jolla luodaan pelaajille oikeudet tarvittaviin komentoihin, ryhmät joihin pelaajat kuuluvat ym.
Moni varmastikaan ei osaa ko. pluginia käyttää, mutta tämän artikkelin ohjeita noudattaen teet itsellesi ryhmät ja oikeudet minuuteissa!

Ensinnäkin, tarvitset tietysti Groupmanagerin itsellesi, jonka voit ladata Essentialsin sivuilta
Älä paina Essentialsin sivuja unholaan, niitä tullaan tarvitsemaan vielä!

Toiseksi, voit päättää haluatko tehdä ryhmät Groupmanagerin groups.yml tiedostossa, vai itse serverillä.
(Valitse itse serverillä, jos olet "uusi" näissä asioissa ja tahdot helpomman reitin)

Serverillä:

• Luo ryhmiä, eli "grouppeja" komennolla "/mangadd {nimi}" (Esim. admin tai pelaaja). Ryhmän poistaminen käy helposti komennolla "/mangdel {nimi}"
  • Kun ryhmä on luotu, voit alkaa säätelemään komentoja.
    • Permissionit toimivat mallilla "plugin.komento", esimerkiksi "essentials.gamemode", tai "coreprotect.rollback".
    • Jos haluat jollekkin ryhmälle tietyn pluginin kaikki komennot, lisää ".*" perään. Esim "essentials.*"
    • Komento permissioneiden lisäämiseen on "/mangaddp {ryhmä} {permission}" Esim. "/mangaddp valvoja essentials.fly", poistaminen käy komennolla "/mangdelp {ryhmä} {permission}"
    • Jos teet adminrankkia, tai omistajarankkia, ja haluat ryhmälle kaikki serverin oikeudet, se käy " '*' " -merkillä, esim. "/mangaddp owner '*' "
    • Haluatko antaa jollekkin tietylle henkilölle jonkun komennon ? Se käy "/manuaddp {pelaaja} {permission}", esim "/manuaddp HarakkaC essentials.gamemode", poistaminen käy "/manudelp {pelaaja}                {permission}"
    • Jos et ole varma mikä permission jollain pluginilla on tiettyyn komentoon, suosittelen lämpimästi Googlea. Essentialsin permissionit
  • Käyttäjien lisääminen ryhmiin käy komennolla "/manuadd {pelaaja} {ryhmä}", ja poistaminen käy "/manudel {pelaaja} {ryhmä}"
  • Ryhmän edustajille saa omat etuliitteet komennolla "/mangaddv", etuliitteen voit lisätä esim. "/mangaddv admin prefix [Admin]", jolloin admineiden nimen edessä näkyy "[Admin]" Etuliitteissä voit myös käyttää värikoodeja

Jos et saanut haluamaasi infoa tästä, lisätietoa
Kaikki groupmanagerin komennot löytyvät täältä

Groups.yml:

• Voit luoda halutessasi oikeuksia myös ko. tiedostosta, mutta jos et ole varma osaamisestasi, käytä komentoja (komennot muutenkin suositeltavia)
  • Ryhmät ja oikeudet ovat muodossa:

Ryhmä:
default: false
permissions:
- plugin.komento
inheritance:
- pelaaja
info:
prefix: 'Etuliitetähän '
build: true
suffix: ''

No, sieltä sitten vain luomaan uusia ryhmiä kirjoittamalla! Huomioi myös se, että tiedostossa kaikkien pitää olla täysin samassa mallissa.

Muista tarkistaa myös linkit jos et saanut apua!

• 3 Tästä oli käyttäjälle apua