Tässä ohjeessa käymme lävitse, kuinka ajaa Javascript pohjaisia Nodejs sovelluksia webhotellissamme.

Net9 webhotellista löytyy täysi tuki Nodejs versioille 6, 8, 9 ja 10. Webhotellissa voit itse valita sovelluksellesi sopivan version.

Nodejs käyttöönotto

Kirjaudu ensin hallintapaneeliin ja hae sieltä hakusanalla "node" webhotellin nodejs-sovellustyökalu.

Nodejs-sovellustyökalu hallintapaneelissa

Avaa hallintatyökalu ja luo sieltä uusi sovellus valitsemalla "Create application".

Nodejs-applikaation luominen hallinnasta

Sivulla olevassa valikossa voit päättää sovelluksellesi tarvittavat asetukset. Kohdasta "Node.js" version voit valita sovelluksellesi sen tarvitseman version.

Kohta "Application mode" vaikuttaa sovelluksellesi lähetettäviin ympäristömuuttujiin, lähinnä NODE_ENV, johon asetetaan joko development tai production. Näin sovelluksesti tietää onko se testitilassa vai tuotantotilassa.

"Application root" tarkoittaa alikansiota tilisi kansiossa, jonne aiot tallettaa sovelluksen tiedot. Tässä artikkelissa käytettiin test-nimistä kansiota, jonne siirrettiin esimerkiksi sovelluksen app.js-tiedosto.

Kohta "Application URL" on taasen osoite, jossa halutaan sovelluksen olevan saatavilla, joka artikkelissa asetettiin vastaamaan osoitetta "http://omatesti.net9.fi/test/".

Kohdasta "Application startup file" voit valita sovelluksellesi erillisen käynnistystiedoston, tosin lähes jokaisessa node-sovelluksessa se on aina "app.js", joka onkin kyseisen kentän vakio. Sitä ei tarvitse muuttaa, ellei sovelluksesi sitä vaadi.

Sovelluksen asetussivu hallintapaneelissa

Mikäli sovelluksellasi on riippuvaisuuksia (dependencies) voit tarvittaessa ajaa komennon "npm install" hallintapaneelista. Ennen komennon ajamista sinun tulee sammuttaa sovellus.

Stopping node.js-application

Tämän jälkeen voit ajaa npm-asennuksen, joka asentaa sovelluksellesi tarvittavat riippuvuudet.

Tämän jälkeen voit jälleen kerran käynnistää sovelluksesi Start-napista ja sovelluksen pitäisi olla saatavilla valtisemassasi osoitteessa.

Asennettu node.js-sovellus

• Node.js, Nodejs, Javascript, Node
  • 12 Tästä oli käyttäjälle apua
Oliko vastaus käyttökelpoinen?

Uusimmat artikkelit

cPanel hallintapaneeli

cPanel on webhotelliemme hallintapaneeli. Paneeli on yksinkertaisesti parasta mitä rahalla saa ja...

Ilmaisen HTTPS/SSL:n käyttöönotto

Tässä ohjeessa käymme lävitse, miten voit ottaa käyttöön webhotelliisi Net9:n tarjoaman ilmaisen...